Toiminimi

Toiminimi (Tmi) on sopivin maltilliselle pienimuotoiselle yrittäjälle. Riskit ovat aina henkilökohtaisia riskejä ja veloista vastataan kokonaisuudessaan itse. Toiminimi sopii yrittäjälle, joka toimii itsenäisesti. Kannattavin valinta, jos investointeja tai toiminnan laajentamista ei ole suunnitteilla.

Toiminimen verotus

Toiminimiyrittäjän tulot verotetaan yhdessä muiden tulojen kanssa ansiotulona. Veroprosentti nousee tulojen mukaisesti, kuten ansiotyössä.

Osuuskunnan, kuten muidenkin yhtiöiden on huolehdittava kirjanpidon ja tilinpäätöksen laatimisesta asetettujen määräysten mukaisesti. Lue lisää aiheesta täältä. 

Plussat ja miinukset

+ Edulliset kustannukset
+ Nopea perustaminen ja käsittely
+ Tulot verotetaan henkilökohtaisena tulona -> yksinkertainen verotus
+ Toiminnan voi laittaa tauolle helposti, eli muuttaa ”pöytälaatikkofirmaksi”
+ Yksinkertainen kirjanpito

– Vastaat veloista omalla omaisuudellasi
– Olet vastuussa lopulta kaikesta itse
– Yrittäjänä et kuulu enää työttömyyskorvausten piiriin

Toiminimen voi perustaa verkossa tai paperilomakkeella. Perustaminen vie aikaa noin 15 minuuttia.
Toiminimen perustamisilmoitus maksaa 75€ verkossa ja 100€ paperilomakkeella. Lue lisää toiminimen perustamisilmoituksesta.

Toiminimen perustaminen on viisainta silloin, kun sinulla on maksavia asiakkaita. Jos haluat vain testata yritysideaasi tai laskutat asiakkaitasi vain muutamia kertoja vuodessa, saattaa olla helpompaa aloittaa toiminta laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjänä puolestasi hoidetaan kaikki paperityö. Kevytyrittäjäksi voit ryhtyä esimerkiksi tunnetun Ukko.fi –sivun kautta tai aloittaa helppokäyttöisestä kassavirtanen.fi –palvelusta.